Kreativitásnövelő háttérzaj alkotó folyamat elősegítéséhez

Kreatívnak lenni, kreatív alkotó folyamatba elmélyedni nehéz lehet. Néma csendben különösen. Gondoljunk csak arra, amikor valamilyen dolgozatot kellett elkészítenünk, de a legkisebb inger is megzavart bennünket, bármennyire is csendben voltunk, épp a csend miatt.

alkotói válság ellen

A légy zümmögése, a szomszédból átszűrődő neszek, távoli kutya ugatás mind mind sokkal jobban vonzotta a figyelmünket. Tudományos kutatások is bizonyítják, hogy  bizonyos hangzavar kedvez az alkotásnak, persze nem mindegy, hogy milyen. Az ilyen különleges, alkotó hangzavar létrehozásában segít a Coffitivity weboldala. Az oldal megnyitásakol magától elindul egyfajta kávéházi moraj. coffitivity kreativitásnövelő háttérzaj pszichológusoktól

A kreatív háttérhangzás előállítására a fenti ábra szerint a Coffitivity oldal megnyitásakor automatikusan elinduló kávéházi morajlást (bal oldali kávéscsésze) kell keverni saját médialejátszókból szóló zenénkkel (jobb oldal) a képel alatti hangerőarányban, tehát a kávéházi morajlásnál egy kicsit hangosabban szólhat a mi zenénk.

Ha hibát, elgépelést talál weboldalamon, kérem jelölje ki az adott szöveget és nyomja meg a Shift + E vagy kattintson ide hogy értesítsen! Köszönöm!

3 gondolat “Kreativitásnövelő háttérzaj alkotó folyamat elősegítéséhez

  1. Engem most már idősebb koromban kimondottan zavar a háttérzaj. Emlékszem viszont arra az időre , és ez kb. 3o éves koromig tartott, amikor csak hangos zene és más hasonló , most nagyon bántó zaj mellett , tudtam főleg tanulni, olvasni.Bánatomra a porszívózásnál nem hallottam a zenét. Tehát szerintem ez a megállapítás korhoz kötött , sőt egyénenként változó is lehet.

Minden vélemény számít!