Gyermekem súlyos beteg, elfogyott az erőm, mit tegyek?

Kedves Pszichológus!

Van egy kislányom, aki 1 éves és sajnos komoly betegséggel küzd! A kérdésem mégis magamról szól! Sajnos elfogyott az erőm a folyamatos küzdésben! Már nem tudok erősnek mutatkozni előtte! Nem vagyok képes feldolgozni az állandó kórházba járást! Sajnos nincs rajta kívül senkim akire néha támaszkodhatnék! Mit tegyek? Honnan merítsek erőt a további küzdéshez? Az életem a gyermekem és meg szakad érte a szívem! Fel lehet ezt valahogy dolgozni?
Köszönöm előre is a választ!

Kedves Anyuka!
Szomorúan olvastam a levelét.

Próbáljon meg a rohanás pillanataiban megállni, megpihenni, kikapcsolni. Próbálja magát elfoglalni valamivel, ami eltereli figyelmét, lefoglalja Önt, és nem a gyermeke betegségével kapcsolatos.

Ossza meg másokkal problémáit, nagyon hasznos lehet, ha hasonló cipőben járó szülőkkel felveszi a kapcsolatot, esetleg ön szervez hasonló összejövetelt, de az is jó, ha már meglévőhöz csatlakozik.

Fontos, hogy valamilyen közösségben meg tudja osztani bánatát, érzéseit. Szóba jöhet a fenti hasonló cipőben járók csoportja, amennyiben nyitott erre, akkor vallási csoport, de lehet akár egy önismereti csoport is. Családjával is megoszthatja problémáit. Ne féljen kérni, lesz olyan hely ahonnan pozitív válasz és megértés fog érkezni. Nem kell mindent egyedül cipelnie.

Hasonló nehéz helyzetben mibő merített erőt?

Eredmények

Amennyien van rá lehetősége, egyéni pszichológushoz is eljárhat, ahol egy kicsit fel tud töltődni, ki tud ereszteni, és tovább tud fejlődni!

Üdvözlettel:
Vass István
pszichológus

Ha hibát, elgépelést talál weboldalamon, kérem jelölje ki az adott szöveget és nyomja meg a Shift + E vagy kattintson ide hogy értesítsen! Köszönöm!

Minden vélemény számít!