Huszas évei elején befejeződhet-e valakinek a személyiségfejlődése?

Üdvözletem, az lenne a kérdésem, hogy találkozott-e mar olyan emberrel aki a huszas évei elején mar eljutott a személyiségfejlődése végére a Selbsthez?

 

Kedves László!

http://www.flickr.com/photos/helga/3754731106/in/photostream/Nem gondolom, hogy a Selbst olyan mint egy fizikai hely ahová el lehet jutni, inkább olyan mint egy történet vagy műalkotás jelentése, amit ki lehet bontani, egyre mélyebben meg lehet érteni, és aztán meg kell valósítani. 20-as évei elején az emberek a perszónájuk, árnyékszemélyiségük minőségét sem igazán ismerik fel. Nem tudom, hogy találkoztam-e ilyen emberrel, mivel kívülről nem feltétlenül látszik ez. Tehát elvileg lehetséges ugyan, hogy valaki elérjen egy magas szintjére a személyiségfejlődésnek, de akkor is van további lehetőség fejlődni, másrészt pedig az az általános, hogy ekkor kezdődik csak el igazán a személyiségfejlődés, hiszen ekkor válik valaki szüleitől függetlenné.

Üdvözlettel:

Vass István
pszichologus.pszichologia.com

Ha hibát, elgépelést talál weboldalamon, kérem jelölje ki az adott szöveget és nyomja meg a Shift + E vagy kattintson ide hogy értesítsen! Köszönöm!

Minden vélemény számít!