Létezik állami pszichológus is? (TB-re OEP finanszírozással, mint az orvos?)

Tisztelt Doktor Úr!

Olyan kérdéssel fordulnék Önhöz, hogy hogyan működik a pszichológus választás. Létezik állami pszichológus is? Budapesten a 6. kerületben lakom. Sajnos nem tudom, hogy mi a kezdő lépés.
Nem akarok a legrosszabbra gondolni, de mániás depresszióra gyanakszom, mivel az olvasottak alapján nagyon sok tünete jellemző rám.
Ha tudna segíteni abban, hogy hogyan induljak el, nagyon hálás lennék!

Köszönettel,
O. A

Kedves Anna!
Magyarországon nem igazán megoldott az állami pszichológiai ellátás, leginkább gyógyszeres ellátás érhető el. Így maradnak a magánrendelések, magánrendelő pszichológusok.

Egy ilyen rendelésen a részvétel önköltséges, általában 4.000-20.000 Ft/alkalom körül alakul az ára, természetesen lehet hogy van aki többért és talán olyan is van aki kevesebbért dolgozik.

Ez nyilván megterhelő, és gyakran pont olyankor nincs pénze az embernek amikor valamilyen krízisben van (válóper, pályaválasztás, munkanélküliség). Ugyanakkor ha belegondol, rengeteg ember költ ennél sokkal többet azért, hogy olyan háza, vagy autója legyen amit szeretne, a pszichológusra költött pénz pedig boldog, produktív élet formájában térül meg.

Üdvözlettel:

Vass István
pszichológus

Ha hibát, elgépelést talál weboldalamon, kérem jelölje ki az adott szöveget és nyomja meg a Shift + E vagy kattintson ide hogy értesítsen! Köszönöm!

Minden vélemény számít!