Öngyilkossági kisérlet utáni beszélgetés egy 14 éves lánnyal

A zseniális és inspiráló Tony Robbins (amerikai személyisége-fejlesztő tréner) segít Hannah-nak egy 14 éves serdülő lánynak, hogy megértse öngyilkossági kísérletei mögötti mozgatórugókat. A videóban (ami ismét angolul van) végigkövethető, hogyan vezeti végig a személyiségfejlesztő tréner a problémákon és megoldásokon, zsákutcákon Hannát, aki meg szeretné menteni szülei házasságát és ezért követett el öngyilkossági kísérletet.

Ez a fajta önismereti tréning (amihez hasonlót volt szerencsém Magyarországon megtapasztalni Menis Yousry Esszenciaszemináriuma jóvoltából) a családterápia, a Gestalt pszichoterápia, a kognitív viselkedésterápia, a színpadi hipnózis, és a karizmatikus vallási gyülekezetek működéséből táplálkozik.

A videó kicsit megdöbbentően kezdődik, de hamar kiderül, nem marhaságokat beszél a fickó, rendkívüli amin végigvezeti a lányt. A videó alatti narráció hallható, olvasható, ami nagyon hasznos, mert belőle meg lehet érteni a beszélgetés mögött meghúzódó szándékokat, gondolatokat, elméleteket.

Ha hibát, elgépelést talál weboldalamon, kérem jelölje ki az adott szöveget és nyomja meg a Shift + E vagy kattintson ide hogy értesítsen! Köszönöm!

Minden vélemény számít!